از اهداف هوشمند سازی ساختمان‌ها می‌توان به مدیریت و نظارت بر تجهیزات آن اشاره کرد. سیستم مدیریت ساختمان (BMS) یک سیستم کنترل جامع است که وظیفه تنظیم و کنترل خودکار زیر سیستم‌های تأسیسات غیر GMP، حفظ پارامتر‌های از پیش تعیین شده (یا نقاط تعیین شده) و کنترل عملکرد آن‌ها را بر عهده دارد. هدف اصلی BMS تضمین ایمنی عملکرد تأسیسات، در عین حال نظارت و بهینه‌سازی استفاده و کارآیی زیر سیستم‌های تحت نظارت آن برای عملکرد با کارآیی بیشتر است.

نمونه‌هایی از زیر سیستم‌های اصلی کنترل شده توسط BMS عبارتند از:

  1. سیستم نظارت بر برق: BMS ممکن است برق مصرفی و وضعیت کلید‌های اصلی برق را کنترل کند.
  2. سیستم تهویه مطبوع: دمای داکت، فشار و رطوبت و همچنین دمای خروجی به BMS متصل می‌شوند و اگر مقدار آن‌ها از مرز‌های تعیین شده فراتر رود، هشدار زنگ خطر ایجاد می‌شود.
  3. جمع‌آوری دود مرکزی: واحد‌های جریان سطحی، سیستم جمع‌آوری گرد و غبار، سیستم جارو برقی مرکزی، دمنده‌های گرمایی. BMS، بر نحوه عملکرد این سیستم‌ها نظارت می‌کند و امکان شناسایی سریع واحد‌هایی که نیاز به تعمیر دارند را فراهم می‌سازد. خرابی ناگهانی سبب به ارسال سیگنال به هشدار‌دهنده‌ها و در نتیجه اقدام مناسب برای حفاظت از محصول می‌شود.
  4. سیستم بخار فنی: بعنوان مثال، اگر فشار یا دما در سیستم لوله کشی به کمتر از مقادیر تعیین شده برای بخار تمیز برسد، BMS زنگ هشدار را به صدا در می‌آورد که بیانگر تهدید کیفیت محصول است.
  5. سیستم آب گرم و گرمایش مرکزی: نظارت بر دما و کنترل پمپ از طریق BMS امکان عملکرد مناسب توزیع آب گرم از طریق تاسیسات را فراهم می‌آورد.
  6. سیستم آب سرد: کنترل چیلر‌های تاسیساتی را می‌توان از طریق BMS نظارت کرد تا رفتار مناسب سیستم از نظرکنترل آب/ مایع خنک‌کننده دما یا کنترل پمپ برای اطمینان اط توزیع مناسب در حلقه توزیع را کنترل نمود.
  7. سیستم بارانی (آب پاش): برای ایمنی در برابر آتش

تعداد زیر سیستم‌های متصل به BMS و سطح کنترل به تصمیم سرمایه‌گذاری مربوط می‌شود. با این وجود، دو زیر سیستم اصلی که معمولا در BMS حساب می‌شوند سیستم تهویه و نظارت بر سیستم‌های برقی هستند.

>> جهت مطالعه بیشتر در مورد BMS کلیک کنید <<

تجهیزات BMS